پاور ماینر چیست؟

پاور ماینر
ماینرها برای روشن شدن و تامین ولتاژ و جریان مورد نیازشان، به پاور احتیاج دارند. این دستگاه که متشکل از مدار پاور و قاب و فن هست، اولین بخش از دستگاه ماینر است که روشن می شود. همچنین به همین دلیل اولین بخشی است که بر اثر نوسانات برق آسیب میبیند. از این رو داشتن اطلاعات کافی در مورد این دستگاه خالی از لطف نیست.
آنچه در این مقاله می خوانید:

انواع پاور های ماینر :
پاور های ماینر به دو دسته هوشمند و غیر هوشمند تقسیم میشوند. پاور های غیر هوشمند تنها یک ولتاژ ثابت خروجی ارائه میدهند ولی پاورهای هوشمند ولتاژ های متفاوتی متناسب با نیاز مصرف کننده در خروجی داشته باشد.
پاورهای غیر هوشمند شامل پاورهای سوئیچینگ و معمولی و p5 و سورما و انت و … می باشد.
پاور های هوشمند اول از کنترل برد فرمان میگیرند سپس خروجی را ارائه میدهند.
مدارات پاور مستقیماً با برق در ارتباط هستند و زمانی که نوسانی اتفاق بیافتد اولین قسمتی که آسیب میبیند مدار پاور است.
داشتن دانش کافی درمورد بلوک ها و شیوه تعمیر و عیب یابی پاور حتی در فهم و عیب یابی هشبردها هم کارآمد هست.
نکات ایمنی که حتماً باید در تعمیرات پاور رعایت شود :
· استفاده از فیوز 10 آمپر
· استفاده از لامپ تست. البته این مورد فقط برای مداراتی است که مدار PFC ندارند. اگر PFC داشته باشیم لامپ یکسره روشن باشد و شما فکر میکنید اتصالی در مدار داریم.
· استفاده از لامپ رشته ای. برای اینکه زمانی که پاور را از برق جدا میکنیم همچنان در خازن های 400 ولتی ولتاژ داریم و این ولتاژ اگر خالی نشود یا یا با اتصال دست باعث برق گرفتگی میشود یا زمانی که از مولتی متر استفاده میکنیم باعث خرابی قطعات دیگر میشود. دو سر خازن 400 ولتی را با آن لامپ خاموش می کنیم.
نمای کلی مدارات پاور
مدار پاور به دو قسمت گرم و سرد تقسیم می شود که بخشی که خازن های بزرگ ورودی قراردارند قسمت اولیه یا قسمت گرم مدار است که در این بخش اگر ولتاژ خازن ها تخلیه نشود و در زمانی که پاور روشن است اگر دست به این قسمت برخورد کند ممکن است انفجار مهیبی رخ بدهد. و بخشی که خازن های خروجی قرار دارند قسمت سرد یا ثانویه مدار است که برخورد دست با این بخش مشکلی ایجاد نمیکند.
مدار VSB
مخفف ولتاژ standbyاست. که همیشه در مدار وجود دارد و به محض وصل کردن پاور به برق اولین بخشی که روشن می شود مدار VSB است
مدار سوئیچ
از دو بخش IC فرمان و ماسفت های سویچینگ تشکیل شده است. IC فرمان نسبت به فرکانس سویچینگ که لازم است به ماسفت ها pwm ارسال میکند.
مدار PFC
مخفف Power Factor Currently ولتاژ 300 ولت ورودی را به خروجی 400 ولت تبدیل میکند. در واقع اصلاح ضریب توان است. زمانی که میخواهیم جریان خروجی بالایی بکشیم و ولتاژ را بالاتر ببریم، هدر رفت ولتاژ مدار را مجدد به چرخه مدار برمیگرداند.
دیدگاهتان را بنویسید