اطلاعاتی در مورد پاور ماینر P5
پاور ماینر p5
هدف از این مقاله توضیح در مورد ماسفت های خروجی و icهای مرتبط 8 پایه که در پشت برد قرار گرفته اند و ic driverکه سیگنال ها را می دهد می باشد.
آنچه در این مقاله می خوانید:
روی برد 12 عدد ماسفت Smd قرار دارد که به صورت دو قسمت مجزا هستند که هر کدام از این قسمت ها به دسته های 3 به 3 جدا شده اند. در همان دسته های سه تایی ماسفت ها پایه گیت مشترک است، ماسفت ها به صورت موازی قرار گرفته اند و هر دسته سه تایی هم به صورت موازی با هم قرار گرفته اند.
هر کدام از دو ic 8 پایه ای که در پشت برد قرار گرفته اند دو پایه ورودی به نام Input1 و Input2 و همچنین دو پایه خروجی به نام های Output1 و Output2دارند. این ic همان ولتاژی که از ورودی می گیرد را در خروجی به گیت ها ارائه می دهد. دلیل وجود این ic ها این است که اگر ماسفت ها سوختند ic driver نسوزد.
Ic driver یک ic 20 پایه هست که دوتا از پایه های آن به نام SLG و SHG هستند که SLG ورودی Input1 را از طریق یک مقاومت 100 اهم تامین می کند که این ورودی مستقیم ازic اول به Input1 ic دوم هم انتقال پیدا می کند و همچنین SHG ورودی Input2 را از طریق یک مقاومت 100 اهم تامین می کند که این ورودی مستقیم از ic اول به Input2 ic دوم هم انتقال پیدا می کند.
Output1 و Output2 هر کدام از آی سی ها هر کدام به یکی از دسته های سه تایی ماسفت ها وصل می شوند.
اگر ic های 8 پایه را از روی برد جدا کنیم و ورودی و خروجی ها را به هم اتصال بدهیم همچنان پایه گیت ماسفت ها فعال می شوند ولی به آیسی درایور فشار زیادی می آید.
دو پایه دیگر روی آی سی درایور داریم به نام های SG و LG که یکی از این پایه ها به یکی از اوپتوکوپلر ها و دیگری به اوپتوکوپلر دیگر فرمان می دهد و از آن سوی اوپتوکوپلر ها باعث می شود پایه گیت ماسفت های قدرت سوییچ شود.
اگر ماسفت های 12 تایی سوخته باشند به احتمال خیلی زیاد ic 8 پایه مربوط به خودش را هم سوزونده و vcc این ic توسط ترانزیستور از قسمت vsb فرمان می گیرد و در نتیجه اگر vcc این ic ها وجود نداشت پس احتمالاً آن ترانزیستور هم سوخته است. زمانی که ic 8 پایه میسوزد آنقدر جریان از این ترانزیستور میکشد تا این ترانزیستور بسوزد.
در قدم اول اگر خروجی نداشتیم بین دو سر اوپتوکوپلرها را میگیریم ببینیم اصلاً VSB کار می کند یا خیر که باید حتماً 14 ولت باشد اگر 14 ولت بود با اسیلوسکوپ پایه های سیگنال ورودی را میگیرم میبینیم آیا سیگنال ورودی اعمال می شود یا خیر و از طرف دیگر سیگنال ها آیا به INPUT1 و INPUT2 اعمال میشوند یا خیر.
اگر ماسفت های 12 تایی سوخته باشند و خروجی اتصال باشد ما میتوانیم ماسفت های یک قسمت را برای مرحله تست برداریم و فقط از ماسفت های یک قسمت استفاده کنیم و حتی می توانیم در آن یک قسمت هم فقط با دو عدد ماسفت که یکی در یک سری سه تایی و دیگری در سری دیگر قرار بدهیم و خروجی 12 ولت را داشته باشیم. این کار فقط در مرحله تست پاور قابل اجراست چون ولتاژ خروجی را داریم ولی به محض بالا رفتن توان مصرفی و یا اتصال به هشبرد، مجدداً ماسفت ها میسوزد.
دیدگاهتان را بنویسید