رفتار مقاومت در مدار

رفتار مقاومت در مدار چگونه است؟
همانطور که در مقاله های قبل گفتیم، مقاومت قطعه ای است که در برابر عبور بیش از اندازه جریان مقاومت می کند و در دو سر خود یک اختلاف ولتاژ ایجاد می کند. یعنی مقداری از ولتاژ را مصرف می کند. در این مقاله به بررسی نحوه رفتار مقاومت در مدار می پردازیم.
آنچه در این مقاله می خوانید:

چرا از تقسیم ولتاژ مقاومتی استفاده می کنیم ؟
زمانی که می خواهیم قطعه ای مانند LED که ولتاژ حدود 3.3 ولت را تحمل می کند را در مدار که با ولتاژ 12 ولت است استفاده کنیم نیاز داریم تا از تقسیم ولتاژ مقاومتی بهره بگیریم تا بتوانیم ولتاژ مناسب این قطعه را ایجاد کنیم. چون در غیر این صورت قطعه میسوزد.
تقسیم ولتاژ مقاومتی چیست؟
زمانی که ولتاژ به نسبت بالایی دارید(مثلاً 12 ولت) ولی میخواهید در قسمتی از مدار از ولتاژ پایین تری استفاده کنید( برای مثال 3.3 ولت)
برای درک بهتر این موضوع را با یک مثال توضیح میدهیم. شما تصور کنید یک آی سی داریم که دو خروجی 3.3 ولت و 5 ولت برای سوئیچ کردن پایه گیت دو ماسفت دارد. برای آنکه این آی سی فعال شود نیاز است تا پایه EN یا ON ( که مشخص می کند آی سی چه زمانی روشن شود) در این آی سی ولتاژ کافی را داشته باشد. می بینیم فت هایی که در خروجی آی سی قرار گرفته اند ولتاژ 3.3 و 5 ولت را ندارند. این یعنی آی سی روشن نشده است. در این شرایط به سراغ پایه EN یا ON می رویم. می بینیم در مسیر ورودی این پایه مقاومت الکتریکی هایی قرار گرفته اند، که یکی از این مقاومت ها به گراند و مقاومت دیگر به 12 ولت متصل است. به این مقاومت الکتریکی ها تقسیم ولتاژ مقاومتی می گویند.

چطور اندازه مقاومت الکتریکی در تقسیم ولتاژ مقاومتی را تشخیص دهیم ؟
برای تشخیص این مقاومت از فرمول زیر استفاده می کنیم:
Vout=Vin*R2/ (R1+R2)
و یا با استفاده از ماشین حساب آنلاین Voltage Divider Calculator میتوانید میزان مقاومت را پیدا کنید.
چرا به جای مدار DC TO DC از تقسیم ولتاژ مقاومتی استفاده نمیکنند؟
مقاومت ها توان تحمل جریان زیاد را ندارند. به این دلیل نمیتوان از آنها به جای مدار DC TO DC استفاده کرد.
برای اطلاعات بیشتر در مورد قطعات الکترونیکی روی لینک های زیر کلیک کنید:
دیدگاهتان را بنویسید